31 Μαΐ 2011

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!


Ο GM Γιάννης Νικολαϊδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες θα δώσει διάλεξη στο σύλλογο!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη θα δώσει ο GM Γιάννης Νικολαϊδης αύριο το απόγευμα στις 18 και 30 στο εντευκτήριο του ΣΟ Αιγάλεω (Ιερά Οδός 294). Θέμα της "Λογική εναντίον Grandmaster" που ακούγεται ενδιαφέρον για κάθε σκακιστή!
Καλό θα ήταν όλοι μας να παρευρεθούμε αύριο σε αυτή την ομιλία, αφού δεν είναι αρκετά συχνό ο κορυφαίος Έλληνας grandmaster και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας, να δίνει διαλέξεις!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους ανεξαρτήτως σωματείου.

29 Μαΐ 2011

ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!


Ο Αντώνης Λάσπας, από τους αναντικατάστατους παίκτες της πρώτης ομάδας κάτω των 10 ετών, συνέβαλε αποφασιστικά στην καλή πορεία της ομάδας!

Με θαυμάσιες εμφανίσεις στα κρίσιμα παιχνίδια που συνοδεύτηκαν από πολύ καλές κατατάξεις, με αποκορύφωμα τη 2η θέση του ΣΟ Αιγάλεω Β στο Κύπελο κάτω των 14 ετών, ολοκληρώθηκαν τα διασυλλογικά νεανικά της ΕΣΣΝΑ. Οι παίχτες μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ιδαίτερη ωριμότητα πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί.
Συγκεκριμένα στο κύπελο κάτω των 14 ετών ο ΣΟ Αιγάλεω Β πέτυχε μεγάλη νίκη στο Κορωπί επί του ισχυρού ΣΑΣ Κορωπίου με 3,5- 0,5 και κατέκτησε τη 2η θέση. Νίκησαν ο Δημήτρης Λαδάς το Τηνιακό, η Ειρήνη Λιάπη τον Καραθανάση και ο Παναγιώτης Λάσπας το Ζεμανάι. Ισόπαλη ήρθε η παρτίδα του Γιάννη Κατωπόδη με τον Κοπαλίδη. Στην ιδια διοργάνωση μεγάλη νίκη επί του δυνατού ΣΟ Καλλιθέας πέτυχε και ο ΣΟ Αιγάλεω Α με 4-0. Οι ομάδες αγωνίστηκαν με σημαντικές ελλείψεις: από το ΣΟ Αιγάλεω οι Πολυχρόνης Δρακόπουλος και ο Γιάννης Μαργαρίτης και από την ομάδα της Καλλιθέας ο Σταμάτης Κούρκουλος (ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα στην κατηγορία του). Το πολύ θετικό είναι ότι οι νεαροί παίκτες που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους παίκτες μας αγωνίστηκαν εξαιρετικά και έφεραν ένα αποτέλεσμα που από ότι φαίνεται (σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε συγκεντρώσει) δίνει στην ομάδα μας την 5η θέση στην κατάταξη! Για την ιστορία αγωνίστηκαν ο Παναγιώτης Καλόφωνος, ο Νίκος Καυκαλάς, η Φιλίππα Λιάπη και ο Γιώργος Καραγιάννης. Όμως σε αυτήν την κατηγορία είχαμε και τα δυσάρεστα με σημαντικότερη την ήττα με 4-0 χωρίς αγώνα, εντός έδρας από τον ΑΦΟΑΝ για το ΣΟ Αιγάλεω Γ, αφού δυο παίκτες μας ήλθαν καθυστερημένοι μετά τις 11 και 30! Επιπλέον, βαριά ήττα με 4-0 υπέστη το ΣΟ Αιγάλεω Δ στην Πετρούπολη από τον τοπικό Δία. Αγωνίστηκαν οι Ανδρέας Μαργαρίτης, Γιάννης Κατρίτσης, Κώστας Κυριακίδης και Βασιλική Ρηγάτου.
Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών σημαντική νίκη με 2,5-1,5 επί της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας σημείωσε ο ΣΟ Αιγάλεω Α, νίκη που το φέρνει στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε συλλέξει καταλαμβάνει ή την 5η ή την 6η θέση στην Αττική, θέση καθόλου ευκαταφρόνητη. Βέβαια η ομάδα έδειξε αρκετές αδυναμίες οι οποίες θα πρέπει στο μέλλον να διορθωθούν. Στον αγώνα τις νίκες σημείωσαν ο Δημήτρης Κατωπόδης και ο Αντώνης Λάσπας, ισόπαλη ήρθε η παρτίδα του Απόλλωνα Κυριακόπουλου, ενώ ηττήθηκε η Παρασκευή Παλιούρα. Στην ίδια κατηγορία ο ΣΟ Αιγάλεω Β δεν τα κατάφερε με τον πολύ ανώτερο ΦΟ Ελληνικού και ηττήθηκε με 4-0. Αγωνίστηκαν οι Παναγιώτα Ρήγα, Αλέξανδρος Τζέμος, Κωνσταντίνος Φλέσσας και Βασίλης Κασιούμης.
Για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στους προπονητές του ΣΟ Αιγάλεω για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν και μας έκαναν για ακόμη μια φορά υπερήφανους! Ελπίζουμε να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να μας φέρουν ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον!

22 Μαΐ 2011

ΣΤΟ FINAL-4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

Σημαντική επιτυχία για την ομάδα μας θεωρείται η πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλου, μετά τη νίκη της επί της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με 2,5-1,5. Η ομάδα πήρε από την αρχή κεφάλι μετά τη γρήγορη νίκη του ΙΜ Θανάση Καραγιάννη, ενώ η πρόκριση κρίθηκε μετά από τη νίκη του Γιώργου Κουλαξουζίδη που συνεχίζει να προσφέρει πόντους στην ομάδα μας. Στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα του Αποστόλη Τσίροπούλα και η ισοπαλία του Παναγιώτη Ρηγάτου.
Στα νεανικά Κύπελα γλυκόπικρη ήταν η μέρα για τις ομάδες μας. Στο Κύπελο κάτω των 14 ετών ο ΣΟ Αιγάλεω Α, με πολλές ελλείψεις στη σύνθεσή του ηττήθηκε από το Φυσιολάτρη με 3-1. Ισοπαλίες έφεραν ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ ηττήθηκαν ο Γιάννης Μαργαρίτης  και ο Παύλος Καραγκούνης. Ο ΣΟ Αιγάλεω Β πέτυχε σημαντική νίκη με 3-1 επί του ΕΕΣ Κορυδαλλού και παραμένει μέσα στο στόχο του για μια διάκριση. Νίκησαν η Ειρήνη Λιάπη, ο Αντώνης Λάσπας και η Φιλίππα Λιάπη, ενώ ηττήθηκε ο Γιάννης Κατωπόδης. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ ηττήθηκε με 3-0,5 (με μία κενή σκακιέρα) από την Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας. Νίκησε ο Στέλιος Αποστολάκος, ενώ ηττήθηκαν ο Γιάννης Κατρίτσης και ο Ανδρέας Μαργαρίτης. Δυστυχώς ο Σ.Ο. Αιγάλεω Δ δεν αγωνίστηκε με το Ζήνωνα γιατί δεν μπορούσε να συμπληρώσει ομάδα.
Στο Κύπελο κάτω των 10 ετών,  ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α επικράτησε με 3-1 του Σ.Ο. Καλλιθέας και παλεύει για μια καλή κατάταξη. Νίκησαν οι Δημήτρης Κατωπόδης, Αντώνης Λάσπας, Παρασκευή Παλιούρα ενώ ηττήθηκε ο Ηλίας Τσάκωνας. Ο ΣΟ Αιγάλεω Β ηττήθηκε από τον ισχυρό Πειραϊκό με 3-1. Μεγάλη νίκη για το Βασίλη Κασιούμη, ενώ ηττήθηκαν οι Παναγιώτα Ρήγα, Αλέξανδρος Τζέμος και Κωνσταντίνος Φλέσας.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα το final-4 του Κυπέλου, ενώ την Κυριακή συνεχίζονται με τις συναντήσεις του 5ου και τελευταίου γύρου οι νεανικές διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ.
Αποτελέσματα και κληρώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.

15 Μαΐ 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ!

Ο Κώστας Κυριακίδης αγωνίζεται  με τις νεανικές μας ομάδες στο κύπελο κάτω των 14 ετών!

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που τελείωσε μετά τις 5 το απόγευμα, η νεανική ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω ήρθε ισόπαλη 2-2 με το ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου και βάση του κανονισμού (νίκησε 2η και 3η σκακιέρα εκτός έδρας) προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλου Αττικής! Πιο αναλυτικά τις νίκες σημείωσαν ο Γιώργος Κουλαξουζίδης επί του Αζής Αζίζης και ο Αποστόλης Τσιροπούλας επί του Δημήτρη Παππέλη ενώ ηττήθηκαν ο Κωνσταντίνος Τσαλουμάς από το ΙΜ Μαναγκάτζε και η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου από τον Κωνσταντίνο Παππέλη. Τώρα η ομάδα μας περιμένει την κλήρωση της Τρίτης, με όλες τις ομάδες να είναι πλέον ιδαίτερα δύσκολοι αντίπαλοι!
Στις νεανικές διοργανώσεις οι πρώτες μας ομάδες συνέχισαν με νίκες και συνεχίζουν να παλεύουν για μια καλή κατάταξη. Στο Κύπελο κάτω των 14 ετών, η πρώτη μας ομάδα επικράτησε στο Λαύριο επί του δυνατού τοπικού ΑΣ Λαυρίου με 3-1 και συνεχίζει χωρίς απώλειες την προσπάθειά της για κάποια διάκριση. Επικράτησαν ο Παναγιώτης Καλόφωνος επί του Δημήτρη Μαρασέδογλου, ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος επί του Νίκου Μαρασέδογλου και ο Νίκος Καυκαλάς επί του Λευτέρη Κατσιβάρδα, ενώ ηττήθηκε ο Γιάννης Μαργαρίτης από το Χαράλαμπο Κατσιβάρδα. Ο αρκετά καλός Σ.Ο. Αιγάλεω Β επικράτησε της Εστίας Νέας Σμύρνης με 3,5-0,5. Τη μοναδική ισοπαλία σημείωσε ο Γιάννης Κατωπόδης με τον Τσούπτση, ενώ επικράτησαν ο Δημήτρης Λαδάς επί της Ηλιοπούλου, η Ειρήνη Λιάπη και ο Παναγιώτης Λάσπας. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ υπέστη καθαρή ήττα από τον ισχυρό ΕΕΣ Κορυδαλλού με 4-0. Αγωνίστηκαν ο Γιώργος Καραγιάννης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Κώστας Κυριακίδης και Θεόδωρος Τσάκωνας. Επιπλέον, ισόπαλο 2-2 ήρθε το ματς Σ.Ο. Αιγάλεω Δ- Σ.Ο. Κορυδαλλού Β. Νίκησαν ο Ραφαήλ Σούλιος και ο Στέλιος Αποστολάκος ενώ ηττήθηκαν ο Γιάννης Κατρίτσης και ο Παύλος Καραγκούνης.
Στο Κύπελο κάτω των 10 ετών ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α μετά τη βαριά ήττα από το Φυσιολάτρη επανήλθε στις νίκες επικρατώντας με 4-0 του Πειραϊκού Β. Αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Κατωπόδης, ο Αντώνης Λάσπας, η Βούλα Παλιούρα και ο Ηλίας Τσάκωνας. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β ηττήθηκε φυσιολογικά από τον πολύ ανώτερο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας με 3,5-0,5. Η μοναδική ισοπαλία ήρθε από την Παναγιώτα Ρήγα ενώ ηττήθηκαν ο Κωνσταντίνος Φλέσσας, ο Αλέξανδρος Τζέμος και ο Βασίλης Κασιούμης.
Οι αγώνες συνεχίζονται την επόμενη Κυριακή με τις συναντήσεις του 4ου γύρου. Αποτελέσματα και κληρώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.

14 Μαΐ 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!

Ο Βασίλης Κασιούμης αποτελεί μία από τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις για το Σ.Ο. Αιγάλεω! Μετά τη 2η θέση  στο Περιφερειακό Σχολικό και την 6η θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής, αγωνίζεται πλέον με τις αναπτυξιακές ομάδες του σωματείου.

Με τις συναντήσεις του τρίτου γύρου συνεχίζονται την Κυριακή οι διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ. Στις νεανικές διοργανώσεις που φέτος είναι αρκετά υποβαθμισμένες (μόνο 5 γύροι με μεγάλο αριθμό συμμετοχών, τυχαία αρχική κατάταξη με τελείως τυχαία ως προς τη δυναμικότητα κλήρωση και μεγάλες καθυστερήσεις στη δημοσίευση των κληρώσεων), οι ομάδες μας δίνουν σημαντικούς αγώνες και στις δύο διοργανώσεις.
Στο Κύπελο κάτω των 14 ετών ο αρκετά δυνατός Σ.Ο. Αιγάλεω Α δοκιμάζεται στο Λαύριο με την ανερχόμενη ομάδα του ΑΣ Λαυρίου. Η ομάδα του Λαυρίου τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, κάτι που σφραγίστηκε με τη συμμετοχή της στο περσινό  final-8 της κατηγορίας των παμπαίδων.  Ο επίσης ισχυρός Σ.Ο. Αιγάλεω Β φιλοξενεί την πάντα δυνατή Εστία Νέας Σμύρνης που βασίζεται κυρίως στους Ηλιοπούλου και Τσούπτση. Οι αγώνες είναι σημαντικοί και για τις δύο ομάδες και η νίκη μονόδρομος, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Δύσκολο παιχνίδι έχει ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ που θα φιλοξενήσει την πολύ καλή ομάδα του ΕΕΣ Κορυδαλλού, ενώ θα παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα ο Σ.Ο. Αιγάλεω Δ που φιλοξενεί το Σ.Ο. Κορυδαλλού Β.
Στο Κύπελο κάτω των 10 ετών ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β που ξεκίνησε με 2 νίκες σε 2 αγώνες θα έχει πλέον πολύ δύσκολο παιχνίδι με το Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α μετά τη βαριά ήττα από το Φυσιολάτρη θα φιλοξενήσει τον Πειραϊκό ΟΣ Β.
Και μην ξεχνάμε και το σημαντικό αγώνα που δίνει στο Κύπελο η ομάδα των ανδρών με την πολύ ισχυρή ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου. Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν για μια θέση στην πρώτη οχτάδα του θεσμού με την ομάδα του Ηρακλείου να έχει το θεωρητικό προβάδισμα.
Κληρώσεις και αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.

8 Μαΐ 2011

ΣΤΟΥΣ 16 Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ!

 
Η Μελίνα Παντελή αγωνίστηκε με επιτυχία εναντίον του Σ.Ο. Πετρούπολης με μια από τις ομάδες μας κάτω των 14 ετών !

Στη φάση των 16 του Κυπέλου Αττικής προχώρησε η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω μετά την καθαρή νίκη της με 3,5-0,5 επί του αξιόμαχου ΑΣΑΕ. Νίκησαν οι ΙΜ Θανάσης Καραγιάννης, Γιάννης Σπυρακόπουλος και Αποστόλης Τσιροπούλας, ενώ ισόπαλη τέλειωσε η παρτίδα της Θεοδώρας Κουτσογιαννοπούλου. Πλέον οι περισσότερες ομάδες που έχουν απομείνει είναι πολύ ισχυρές και η κλήρωση της Τρίτης αναμένεται ιδαίτερα δύσκολη.
Γλυκόπικρη γεύση μας άφησαν τα αποτελέσματα των ομάδων μας στα κύπελα κάτω των 14 και κάτω των 10 ετών. Στα κάτω των 14, ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α επικράτησε καθαρά με 4-0 της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Α και συνεχίζει την πορεία της στην προσπάθειά της να φέρει μια καλή κατάταξη. Αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Γιάννης Μαργαρίτης και Παύλος Καραγκούνης. Η επίσης ισχυρή Σ.Ο. Αιγάλεω Β αγωνίστηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπυ με την πολύ δυνατή ομάδα του ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου και ήρθε ισόπαλη με 2-2. Τις νίκες σημείωσαν  η Ειρήνη Λιάπη επί του Τσακαλίδη και ο Παναγιώτης Λάσπας επί της Ψωφίμη, ενώ ηττήθηκαν ο Γιάννης Κατωπόδης από το Μπούρχα και η Φιλίππα Λιάπη από το Λυμπερόπουλο. Η Σ.Ο. Αιγάλεω Γ αγωνιζόμενη δυστυχώς με σημαντικές ελλείψεις ηττήθηκε με 2,5-1,5 από το Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας Α. Νίκησε ο Γιώργος Καραγιάννης την Τσαβαρή, ισοπαλία έφερε ο Ανδρέας Μαργαρίτης με τον Πρεβεζάνο και ηττήθηκαν ο Νίκος Καυκαλάς από τον Κουσκούτη και ο Θεόδωρος Τσάκωνας. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Δ επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 του Σ.Ο. Πετρούπολης. Αγωνίστηκαν οι Ραφαήλ Σούλιος, Γιάννης Κατρίτσης, Βασιλική Ρηγάτου και Μελίνα Παντελή.
Στο κύπελο κάτω των 10 ετών ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α ηττήθηκε καθαρά με 4-0 από την πολύ ανώτερη, όπως αποδείχθηκε, ομάδα του Φυσιολάτρη Νικαίας. Παρόλο που υπάρχουν σοβαρά παράπονα από το σωματείο μας για την τυχαία! αρχική κατάταξη στις κληρώσεις των κυπέλων, με αποτέλεσμα να προκύψουν αρκετά ντέρμπυ από τους πρώτους γύρους, η εμφάνιση της ομάδας θα πρέπει να μας προβληματίσει. Αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Κατωπόδης, Αντώνης Λάσπας, Παρασκευή Παλιούρα και Ηλίας Τσάκωνας. Αντίθετα ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β διπλασίασε τις νίκες του επικρατώντας της νεοσύστατης ομάδας Σ. Α. Νέου Ψυχικού Β, η οποία αγωνίστηκε και με μια κενή σκακιέρα με 3-0.5. Νίκησαν η Παναγιώτα Ρήγα, ο Κωνσταντίνος Φλέσσας και άνευ αγώνος ο Βασίλης Κασιούμης ενώ ηττήθηκε ο Πέτρος Σπανός.
Οι αγώνες θα συνεχιστούν την επόμενη Κυριακή με τις συναντήσεις του τρίτου γύρου. Αναλυτικά αποτελέσματα και κληρώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.